24.01.2021

NIKOLA TRUCK

CNH Industrijski blagovni znamki IVECO in FPT, skupaj z družbo Nikola Motor Company, napovedujejo prihodnjo proizvodnjo tovornjaka Nikola TRE v nemškem Ulmu.

V okviru tega strateškega in ekskluzivnega partnerstva za težka tovorna vozila, je CNH Industrial kot glavni investitor serije D prevzel 250-milijonski delež v družbi Nikola. Obvestilu o partnerstvu na Dnevu industrijskih kapitalskih trgov CNH septembra 2019 je decembra sledila hitra predstavitev Nikole TRE, težkega tovornega vozila na akumulatorje (BEV), ki je prvi korak k električni gorivni celici (Model FCEV).

V prvi fazi projekta bo skupno podjetje investiralo 40 milijonov EUR v nadgradnjo proizvodnega obrata, ki se bo osredotočil na končno sestavo vozila. Začetek proizvodnje je predviden v prvem četrtletju leta 2021.

Prvi modeli, ki bodo šli proizvodnjo, bodo električni tovornjaki 4x2 in 6x2 z modularnimi in prilagodljivimi baterijami z zmogljivostjo do 720 kWh in električnim pogonskim sklopom, ki zagotavlja do 480 kW neprekinjene izhodne moči.